Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2019 16:33

Українські посли влаштували демарш у сесійній залі ОБСЄ

Українські посли влаштували демарш у сесійній залі ОБСЄ
Українська делегація покинула сесійну залу в знак протесту проти російської пропаганди. Фото: Газета 2000

Українська делегація залишила сесійну залу ОБСЄ під час виступу російських пропагандистів.

На засіданні обговорювали проблеми свободи слова, під час дискусії росіяни назвали анексований Крим російським, повідомляє ATR.

У залі виступала головна редакторка проросійських видань "Кримська газета" та "Кримський журнал" Марія Волконська. Вона назвала півострів російським, але її перервали, посилаючись на міжнародні документи.

Наступною за нею Ервін Мусаєв, головний директор проросійського телеканалу "Міллєт", почав звинувачувати Україну у санкціях, зокрема у відсутності дніпровської води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупація Росією українських територій загрожує ОБСЄ

"Ці провокації вже не перший рік здійснюють контрольовані урядом Росії організації, так звані gongo, мета яких – легітимізація наративу про нібито "російський Крим", - розповів посол Євген Цимбалюк, пише "Європейська правда".

Він додав, що наша делегація не припинила роботу у нараді ОБСЄ, але призупинила її на одну сесію. Після консультацій вони повернуться до роботи.

"Ми повернемося на засідання і подивимося на розвиток подій. Якщо все буде розвиватися погано, то Україна проведе консультації та розгляне можливість того, щоби взагалі залишити двотижневу нараду ОБСЄ, яка тільки розпочалася. Але наразі партнери переконують нас не залишати засідання, пояснюючи, що ніхто не буде боротися за нас краще, ніж ми самі", - пояснив він.

Цей демарш дозволив мобілізувати держави, що підтримують Україну, на свій захист.

"Ми відчуваємо підтримку партнерів, до нас підходили представники США, Канади, низка послів країн ЄС, а також словацького головування, Грузії та Швейцарії. Американці після нашого протесту публічно згадали, що санкції знімуть із Росії тільки після того, як звільнять Крим", - пояснив він.

Після консультацій делегати погодилися продовжити роботу у сесійній залі.

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер переконаний, що Росія поверне анексований Крим.

Зараз ви читаєте новину «Українські посли влаштували демарш у сесійній залі ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути