пʼятниця, 29 листопада 2019 11:04

Українці зірвали виступ зрадника в ООН

Українці зірвали виступ зрадника в ООН
Руслану Бальбеку не дали виступити. Фото: YouTube

Виступ незаконно обраного до Держдуми РФ від окупованого Криму Руслана Бальбека на форумі ООН з питань меншин зірвали представники України.

Його з порушенням процедур включили до складу російської делегації, передає Укрінформ.

"Наприкінці засідання за процедурою дають слово дипломатам делегацій, які бажають висловитися. І тут замість російського дипломата почав виступати "депутат Держдуми" Руслан Бальбек, який вихлюпнув потік російської пропаганди. Український дипломат за процедурою почав заперечувати проти виступу Бальбека, наголошуючи, що це фейковий делегат, він порушує резолюції ГА ООН і взагалі не має права представляти Росію. А я, у рамках загальноприйнятих парламентських процедур, не порушуючи правил, почав голосно стукати по столу, псуючи виступ колаборанта "на картинку" і заглушуючи його слова", - повідомив колишній постійний представник президента України в АРК Борис Бабін.

У результаті цього виступ Бальбека зірвали.

"Росіяни зловживали процедурою. Мало того що неправомірно включили Бальбека у свою офіційну делегацію, так ще й дали виступати з пропагандистською промовою замість свого дипломата - на порушення регламенту", - підкреслив Бабін.

Росіяни цілий день готували цю провокацію з Бальбеком. Не відходили від нього ні на мить.

"Навіть у туалет, мабуть, разом ходили, опікали його, щоб ніхто раптом не образив", - розповів представник України.

Бабін висловив сумніви щодо неупередженості головуючої на засіданні, однієї з експертів ООН. Створилось враження, що вона підігрувала росіянам.

"Наприклад, коли я привернув увагу залу до фейковості російської делегації та присутності в її кріслах "громадських діячів" - головуюча не утрималася й порадила мені "не розпалювати ситуації". Також вона проігнорувала спроби наших дипломатів апелювати до "кримських" резолюцій Генасамблеї ООН та до регламенту. Ба більше, головуюча сказала, що "нічого не знає ні про які ноти" щодо фейковості делегації РФ на форумі, які направляло постпредство України в Женеві та про які спробував нагадати український дипломат", - розповів Бабін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС висунуло протест проти участі зрадника у форумі ООН

Росія спробувала зробити кілька випадів у бік України.

"Очевидно, що росіяни не жаліють ні коштів, ні ресурсів на такі речі. І вони будуть це робити й надалі. Нам треба думати, як цьому протидіяти. Самих дипломатів замало на таких заходах, потрібно забезпечувати присутність експертів та представників громадянського суспільства для припинення численних провокацій, бо росіяни дуже нахабні та зловживають правилами, підкуповують та залякують чиновників", - переконаний Борис Бабін.

На форум ООН з питань нацменьшин російська сторона привезла зрадника та пропагандиста Руслана Бальбека. Про це повідомив колишній представник президента в АР Крим Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Українці зірвали виступ зрадника в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути