четвер, 18 листопада 2021 20:09

Україна та ще три країни приєднались до розширених санкцій ЄС за Крим

Україна та ще три країни приєднались до розширених санкцій ЄС за Крим
Країни зобов'язалися привести національну політику у відповідність із цим рішенням. Фото: pixabay.com

Україна та ще три держави приєдналися до прийнятого у жовтні рішення ЄС включити ще вісім чиновників з окупованого Криму до санкційного списку осіб, на яких поширюються обмеження у зв'язку із діями, що спрямовані проти територіальної цілісності України.

До рішення ЄС приєдналися також Чорногорія, Албанія та Норвегія, йдеться у декларації Високого представника ЄС, яку оприлюднили 18 листопада на сайті Євроради.

"11 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення (CFSP) 2021/1792, яке доповнює рішення 2014/145 CFSP (Спільна закордонна та безпекова політика ЄС – Gazeta.ua). Країни-кандидати Чорногорія і Албанія, країна Європейської зони вільної торгівлі Норвегія, член Європейського економічного простору, а також Україна приєдналися до цього Рішення Ради ЄС", - йдеться у декларації.

Згадані треті країни зобов'язалися привести національну політику у відповідність із цим рішенням. Водночас Євросоюз узяв до уваги ці зобов'язання та привітав їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запровадив санкції проти працівників російських спецслужб

Вперше ЄС запровадив санкції в 2014 році після анексії Криму і постійно їх продовжує.

Усі вісім осіб, яких додали до санкційного списку, є співробітниками правоохоронних органів – судді, прокурори та офіцери безпеки, які відповідають за виконання законів РФ у незаконно окупованому Криму та у Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Україна та ще три країни приєднались до розширених санкцій ЄС за Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути