Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 10:51

У Зеленського розповіли, що пришвидшить деокупацію Криму

У Зеленського розповіли, що пришвидшить деокупацію Криму
Кориневич назвав питання водопостачання Криму важелем тиску в руках України. Фото: 24 канал

Питання водопостачання анексованого Росією Криму для українського уряду є чи не єдиним важелем тиску на країну-агресора в питанні його деокупації. А легко відмовлятися від півострова Україна не планує.

Про це сказав представник президента в Автономній Республіці Антон Кориневич у коментарі "РБК-Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму може з'явитися ядерна зброя

Ніщо не знімає з РФ обов'язку насамперед самостійно вирішити проблему з кримською водою. Він ще раз нагадав принципову позицію Києва: "ніяких розмов про подачу дніпровської води до деокупації півострова".

Представник Зеленського підкреслив, що скептично ставиться до масштабних інфраструктурних проєктів Росії в Криму, зокрема щодо будівництва опріснювальних установок і водоводів.

"За всі 6 років анексії російська влада воліла вкладати кошти не у вирішення проблем кримчан, а витрачала гроші на такі проєкти, як Кримський міст і траса "Таврида". І все це лише для посилення військових можливостей і перекидання військ".

Українська влада визнає, що дніпровська вода, мабуть, єдиний механізм у її руках, який може зрушити з мертвої точки процес повернення півострова, наголосив Кориневич.

"Ми вважаємо, що питання води та Північно-Кримського каналу – це важливий важіль тиску на країну-окупанта, і цей важіль може прискорити деокупацію Криму. Тому що життя показує, країна-окупант поки що не здатна самостійно вирішити проблему водопостачання".

Віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів, що повернути анексований Крим під контроль України може бути легше, ніж частину окупованих територій Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, що пришвидшить деокупацію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути