Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2018 11:32

У Росії кримського татарина засудили до 17 років тюрми

Автор: Авдет
  Адвокати збираються оскаржувати рішення суду
Адвокати збираються оскаржувати рішення суду

Північно-Кавказький окружний військовий суд оголосив вирок фігурантам першої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір". Рустема Абільтарова, Ремзі Меметова і Зеврі Абсеїтова засудили до 9 років колонії суворого режиму. Енвера Мамутова - до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, що було максимально можливим терміном.

Адвокати збираються оскаржувати рішення суду, повідомляє об'єднання "Кримська солідарність".

"По сину бачу, що його стан здоров'я став набагато гіршим. У нього хворі нирки. Наші ліки до нього не доходять. Але духом не впав", - розповіла матір засудженого Рустема Абільтарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть змінити межі Криму

Напередодні, жоден з фігурантів своєї провини не визнав. Всі вказували на "політично-вмотивований характер" кримінальної справи.

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели низку обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо чоловіків: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх назвали "бахчисарайською четвірко". Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Зараз ви читаєте новину «У Росії кримського татарина засудили до 17 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути