Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2018 03:40

Окупанти хочуть змінити межі Криму

Окупанти хочуть змінити межі Криму
Межі Криму хочуть змінити. Фото: ТСН

Межа між окупованим Кримом і Севастополем буде визначатися за межами, затвердженими в СРСР.

"Ніхто не визначав, кому і скільки землі дістанеться – це ніколи не було предметом обговорення, ми базуємося на наявних документах. До кінця року буде підписано письмову угоду, потім у першому кварталі наступного проведені кадастрові роботи... територія Севастополя не зазнає істотних змін і практично на 100% буде збігатися з межами, встановленими ще в СРСР", – заявив окупаційний глава Севастополя Дмитро Овсянніков, передає "Крим.Реалії".

Окупанти вже погодили вісім з дев'яти спірних ділянок межі. "У нас з розбіжностей наразі залишилася одна. Йдеться про Ялтинський заповідник – невелика територія опинилася в межах Севастополя. Причому ми знайшли спільну позицію, і після уточнення з Міністерством природи Росії ми остаточно готові для затвердження меж", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян готують до повернення Криму Україні

Через спірні ділянки межа між окупованим Кримом і Севастополем досі не встановлена, переговори йдуть з січня 2017 року. Журналісти повідомляють, що якщо затвердити межі так, як цього хоче кримська влада, то Севастополь може втратити цінні території біля межі з Ялтою і Бахчисараєм. Загальна площа спірних ділянок становить близько 400 гектарів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть змінити межі Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути