Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2017 09:00

У Криму засудили активіста: розповів, як вибивали зізнання

У Криму засудили активіста: розповів, як вибивали зізнання
Зізнання з активіста у Сімферополі вибивали. Суд присудив 4 роки й 2 місяці позбавлення волі

Активістові Євромайдану районний суд Сімферополя виніс суворий вирок.

15 травня 2015 року 29-річний Олександр Костенко отримав 4 роки та 2 місяці ув'язнення. Його звинуватили в побитті співробітника кримського "Беркуту" під час Революції гідності. Костенку закидають також незаконне зберігання зброї.

Адвокати заявили, що звернуться з оскарженням до Європейського суду з прав людини. Дмитро Сотников, один з адвокатів звинуваченого, сказав, що напередодні судового засідання Костенка катували: били та не давали їсти. Він попросив відстрочити оголошення вироку через поганий стан здоров'я підзахисного, але суддя відхилив клопотання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не підтримав анексію Криму - у психлікарню: резонансна справа заступника голови Меджлісу

Сьогодні Олександр Костенко знаходиться в колонії загального режиму ІК-5 у Кірово-Чепецьку Кіровської області Росії. Касацію адвоката відхилили. У серпні 2016 року Дмитро Сотников повідомив, що Олександр потребує термінової операції на руці, яку йому зламали співробітники ФСБ під час катувань на допитах. Лікарі колонії оглянули ув'язненого й зробили висновок, що стаціонарного лікування не потребує.

Активіста кримського Евромайдана Олександра Костенко заарештували в Криму 8 лютого 2015 року. 24 березня справу Костенко передали в Київський районний суд Сімферополя.

Зараз ви читаєте новину «У Криму засудили активіста: розповів, як вибивали зізнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути