середа, 29 серпня 2018 09:26

У Криму заговорили про хімічну атаку військових

У Криму заговорили про хімічну атаку військових
Крим могли атакувати хімією російські військові. Фото: Примечания

В окупованому Криму російська "влада" досі не встановила причину викиду в атмосферу хімічних речовин невідомого походження у Армянську.

Окупаційний "глава" адміністрації півострова Сергій Аксьонов заявляв про перевірки на трьох працюючих підприємствах в регіоні, передає "Крим.Реаліі".

"На всіх підприємствах працюють: Кримський содовий завод,"Бром" і "Кримський титан". В даному випадку там працюють робочі групи природоохоронної та республіканської прокуратур. З'ясовуємо. На жаль, за даними на дану хвилину остаточних результатів, причини даної події немає", - сказав він.

Аксьонов стверджував, що джерелом викиду міг бути "Кримський титан", проте пізніше з'явилися й інші версії. У свою чергу, керівники всіх підприємств відмовляються від того, що у них міг статися викид.

"Вперше така ситуація сталася, подібних раніше не було. Не знаю, думали спочатку, що ворожі підступи якісь, що нам таку ситуацію створили з-за кордону, але не знаю поки - чекаємо офіційних результатів", - сказав він.

Екс-глава спілки підприємців Армянська Юрій Соломаха заявив, що викид хімічної речовини "прийшов" з боку "Кримського титана".

"Це щось безпрецедентне. Викид однозначно прийшов з боку "Титана". Тому що в селі Перекоп, яке знаходиться між "Титаном" і Армянськом, випалена вся рослинність. Найцікавіше, що на "Титані" немає таких речовин, які могли б привести до такого результату", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічна катастрофа в Криму: експертка розповіла про викид сірчаної кислоти

На його думку, викинута в атмосферу речовина може бути пов'язана з російськими військовими.

"Одна з версій, я як колишній військовий можу сказати, це дуже схоже на складову "гептилу" (високотоксичний компонент ракетного палива - ред.). Цілком можливо, що це військові. Але викид прийшов з боку "Титана". Це однозначно", - додав він.

Жителі окупованого Армянська повідомили, що металеві предмети в їхніх будинках за одну ніч покрилися "липкою іржею".

Зараз ви читаєте новину «У Криму заговорили про хімічну атаку військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути