Ексклюзиви
вівторок, 22 серпня 2023 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму виник гострий дефіцит пального

У Криму виник гострий дефіцит пального
В окупованому Криму виник дефіцит пального. Фото: pixabay.com

В окупованому Криму виник гострий дефіцит пального після ударів по мосту через Керченську протоку в середині липня.

Мешканці різних міст півострова скаржаться, що бензин періодично зникає на заправках усіх великих паливних мереж, повідомляє "Радіо Свобода". Зокрема це: "Атан", "ТЕС", RedPetrol та Grifon.

"Чутки, що в Криму можуть виникнути перебої з постачанням паливно-мастильних матеріалів, виникли після удару українських морських безпілотників мостом через Керченську протоку 17 липня. Внаслідок двох потужних вибухів пошкодження отримала автомобільна частина мосту. Залізнична частина залишилася неушкодженою, але постачання палива в цистернах нею припинили", – сказано в повідомленні.

У так званому "міністерстві палива та енергетики Криму" вже визнали нестачу палива.

"Доставка паливно-мастильних матеріалів до Криму залізничним мостом припинена і здійснюється виключно через поромну переправу із залученням додаткової транспортної компанії "Кримська залізниця". У зв'язку з ризиками рух залізничних поромів здійснюється лише вдень", – пояснили представники окупаційного "відомства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристичний сезон у Криму змінився "бавовняним" – Гуменюк

Через брак бензину АЗС обмежують продаж палива в одні руки. Зокрема, у мережі "Атан" заливають лише 20 літрів 95-го бензину. А на деяких заправках придбати бензин можна лише за готівку.

Кримські АЗС уже оприлюднили заяви про те, що палива не вистачає.

"Постачання палива на півострів здійснюється з перебоями. Змушені повідомити про запровадження тимчасового обмеження щодо відпуску автомобільного палива на адресу фізичних осіб через дефіцит товару в регіоні", – повідомили у пресслужбі компанії "ТЕС".

Схожу заяву зробили і в компанії "Кедр", якій належить місцева мережа АЗС "Атан":

"Різко скоротилися постачання палива до Криму, а також утричі зросли терміни доставки. Як тільки паливо буде переправлене до Криму в повному обсязі, ми зможемо оперативно доставити його на всі АЗК та відкрити продаж".

У тимчасово окупованому Криму також стрімко зростають ціни на продукти, особливо на овочі та фрукти.

Зараз ви читаєте новину «У Криму виник гострий дефіцит пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути