Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 13:46

У Криму різко побільшало хворих на СНІД

У Криму різко побільшало хворих на СНІД
Фото: gbtimes.com

У Криму за останні півроку різко зросла кількість ВІЛ-позитивних людей. Якщо в січні цього року на окупованому півострові було зафіксовано 16 тис. хворих, то в серпні - вже 22 тис.

Про це повідомили на сайті "Радіо Свобода".

Для людей, які зіткнулись з хворобою, майже не існує нормальних умов для лікування. З 10 тис. інфікованих осіб, які перебувають у Криму на диспансерному обліку, лише 5 тис. отримують антиретровірусну терапію.

За словами керівника організації "Всеукраїнське об'єднання людей з наркозалежністю" Антона Басенко в Криму, з початком окупації повністю згорнулась замісна терапія для наркозалежних.

"У Криму до анексії замісною терапією користувалися 800 осіб, так що можна сміливо стверджувати, що принаймні 400 кримчан залишилися без первинного вирішення своєї подвійної проблеми. На жаль, російська влада вважає заміщення важких наркотиків метадоном мало не підривною роботою Заходу", - говорить він.

Глава "Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ / СНІД" Дмитро Шерембей вважає, що в Росії катастрофічна ситуація з поширенням хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчанам пропонують вживати 10 л спиртного на рік - Росстат

"При цьому в Росії, грубо кажучи, борються зі СНІДом хрестами і молитвами, тобто напирають на моральність. Нічого дурнішого придумати не можна. Україна ж сьогодні лідує серед держав, які успішно борються з епідемією і практично зупинила поширення ВІЛ", - вважає Дмитро Шерембей.

Головний лікар Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олександр Юрченко відзначає, що для нормального лікування ВІЛ-інфіковані з Криму часто переїжджають до материкової України: в Миколаївську, Херсонську, Одеську області, а також до Києва.

Кримчани почали отримувати настільки низькі зарплати та пенсії, що їм не вистачає на найнеобхідніше.

Зараз ви читаєте новину «У Криму різко побільшало хворих на СНІД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути