пʼятниця, 21 травня 2021 22:25

У Криму посадили українського студента

У Криму посадили українського студента
Чоловіка звинуватили у боротьбі з окупантами. Фото: pexels.com

Підконтрольний окупантам Міський суд Євпаторії засудив до одного року позбавлення волі громадянина України за звинуваченням у створенні екстремістської спільноти.

Він був студентом геолого-географічного факультету одного з українських університетів, повідомили в суді.

Його звинувачують у створенні групи в соціальній мережі, присвяченій відновленню суверенітету України в Криму.

"Встановлено, що 2018 року громадянин України Д. створив в соціальній мережі групу, розробив статут, структуру, символіку екстремістської спільноти з метою повернення Республіки Крим та місті Севастополі під юрисдикцію України, активно вербував її членів з-поміж жителів Кримського півострова, закликав до вчинення протиправних дій. При відвідуванні 2020 року Республіки Крим Д. був виявлений і затриманий співробітниками ФСБ, які вже знали про його злочинну діяльність", – йдеться у повідомленні

Окупанти кажуть, що засуджений ними громадянин України нібито свою провину визнав і заявив про "хибність своїх переконань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Варто говорити про звільнення, а не обмін. Наші бранці в РФ стають об'єктами торгівлі" - правозащитница

"Громадянин Д. вину визнав повністю, розкаявся у скоєному, при цьому пояснив, що злочин скоїв, оскільки потрапив під вплив групи українських студентів з радикально-націоналістичними переконаннями, а також пропаганди українських засобів масової інформації", – йдеться в повідомленні.

16 травня, Міністерство закордонних справ запустило проєкт "Незламні". Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Зараз ви читаєте новину «У Криму посадили українського студента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути