субота, 08 травня 2021 20:23

"Варто говорити про звільнення, а не обмін. Наші бранці в РФ стають об'єктами торгівлі" - правозахисниця

"Варто говорити про звільнення, а не обмін. Наші бранці в РФ стають об'єктами торгівлі" - правозахисниця
Ольга Скрипник: "Поки Крим окупований, люди завжди можуть стати заручниками". Фото: Тарас ПОДОЛЯН, Gazeta.ua

Завдяки Кримській платформі мають з'явитися потужні фінансові механізми, які "битимуть" по Путіну та його оточенню. Про це каже в інтерв'ю журналу "Країна" голова правління "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник.

"Взагалі обмін – передумова того, що Росія буде брати заручників. Це як торгівля людьми. Багато правозахисників дуже критично і з болем відноситься до, так званих, обмінів. Але водночас розуміємо, що на сьогодні просто інших шляхів нема. Є списки в'язнів, яких треба звільняти, є постійний діалог, намагання донести цю думку Росії. Постійно наші західні партнери вимагають від РФ звільняти в'язнів. Натомість Росія чекає на якісь передумови, коли їй буде вигідно. Хочеться говорити все ж таки про звільнення людей, а не про обмін. Страшно, що люди стають об'єктами торгівлі. Росія буде звільняти, але водночас брати нових. Поки Крим окупований, люди завжди можуть стати заручниками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Теми Криму не існує" - Кремль про можливі переговори Зеленського з Путіним

Читайте повне інтерв'ю у свіжому номері журналу "Країна".

Контрольовані Росією сили на Донбасі утримують 280 громадян України.

"У незаконному ув'язненні на згаданих територіях досі утримують 280 громадян, із яких 44 - військовослужбовці, також 258 українських громадян вважаються зниклими безвісти", - повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова .

Російська Федерації за політичними мотивами переслідує 133 українці, із них 114 незаконно ув'язнені та перебувають у місцях несвободи на території РФ і тимчасово окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Варто говорити про звільнення, а не обмін. Наші бранці в РФ стають об'єктами торгівлі" - правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути