середа, 14 квітня 2021 11:59

Росія тримає українців у полоні

Росія тримає українців у полоні
Українці перебувають у місцях не свободи на території Росії. Фото: pixabay.com

Контрольовані Росією сили на Донбасі утримують 280 громадян України.

"У незаконному ув'язненні на згаданих територіях досі утримують 280 громадян, із яких 44 - військовослужбовці, також 258 українських громадян вважаються зниклими безвісти", - повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відверто розповів про комунікації з Медведчуком, які дозволили звільнити з полону людей

Російська Федерації за політичними мотивами переслідує 133 українці, із них 114 незаконно ув'язнені та перебувають у місцях несвободи на території РФ і тимчасово окупованого Криму.

Вона повідомила, що на окупованих територіях, зокрема і в Криму, упродовж останніх 7 років фактично діє заборона на свободу слова. На журналістів тиснуть, піддають тортурам, незаконно затримують, проводять обшуки й погрожують. Підтвердженням тому є ситуація з незаконним затриманням в окупованому Криму журналіста "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка.

Сьогодні рівно 7 років, як почалася війна на Сході. Ситуація на Донбасі не покращується, а навпаки. Щодня кількість загиблих українських військовослужбовців збільшується.

Зараз ви читаєте новину «Росія тримає українців у полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути