середа, 29 грудня 2021 13:40

Справу кримських окупантів Аксьонова та Поклонської передали до суду

Справу кримських окупантів Аксьонова та Поклонської передали до суду
Окупантам загрожує позбавлення волі на термін до 15 років. Фото: Pexels

Після спеціального досудового розслідування правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо восьми керівників окупаційної адміністрації РФ в Автономній республіці Крим і Севастополі.

Підконтрольних Кремлю так званих голову республіки Крим, голову державної ради республіки Крим, колишнього прокурора Криму та ще п'ятьох посадовців, передає СБУ й Генпрокуратура.

Джерела "Української правди" повідомили, що йдеться про Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Наталію Поклонську, Сергія Абісова, Юрія Дойникова, Петра Зиму, Віктора Мельниченка й Рустама Теміргалієва.

У лютому-березні 2014 року ці люди брали активну участь у діях, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу та зміни меж території України. Вони сприяли представникам Росії у підривній діяльності проти України на шкоду її територіальній цілісності. Створювали окупаційні органи, очолювали їх і керували ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в анексованому Криму

Їм загрожує позбавлення волі до 15 років.

В окупованому Росією Криму й Краснодарському краї РФ відбудуться військові навчання з бойовими стрільбами за участі понад 1,2 тис. російських десантників і понад 250 одиниць військової техніки. Про це повідомила пресслужба міноборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Справу кримських окупантів Аксьонова та Поклонської передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути