Ексклюзиви
пʼятниця, 17 грудня 2021 05:14

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в анексованому Криму

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в анексованому Криму
Генасамблея ООН ухвалила резолюцію по Криму. Фото: Reuters

Генасамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію "Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна".

"За" резолюцію проголосували — 65 країн, "проти" — 25, коли утрималися 85 країн", повідомляє постпред України при ООН Сергій Кислиця у Facebook.

З-поміж держав, що голосували проти, опинились Росія, Вірменія, Білорусь, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Індія, Іран, Казахстан, Судан, Сирія, Киргизстан, Філіппіни, Сербія, Венесуела, Зімбабве.

Цьогорічна резолюція закликає країни ООН до співпраці в рамках міжнародної Кримської платформи, органи та посадові особи Росії, які діють в анексованому Криму, не є легітимним та мають називатися "окупаційними органами влади Російської Федерації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент засудив "жахливі злочини" ПВК "Вагнера"

Європейський парламент проголосував за відключення Росії від SWIFT у разі вторгнення в Україну. Керівні інституції Євросоюзу закликали підготувати економічні санкції проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в анексованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути