середа, 22 грудня 2021 15:32

Росіяни провели в окупованому Криму масштабні військові навчання

Росіяни провели в окупованому Криму масштабні військові навчання
Російська Федерація провела чергові військові навчання в окупованому нею Криму. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

В окупованому Росією Криму РФ провела військові навчання із залученням майже 50 одиниць озброєння та військової техніки й понад 200 солдатів.

Про це повідомила пресслужба Міноборони РФ 22 грудня.

Під час тренувань військові нібито відпрацювали збір та прибуття до призначеного району, "відбиття нападу диверсантів", блокування їх та "запобігання захопленню військових об'єктів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада погодила військові навчання з НАТО: що планують

"У з'єднаннях та військових частинах Чорноморського флоту (ЧФ), а також в армійському корпусі Південного військового округу (ПВО), дислокованому в Криму, відбулися тренування з черговими підрозділами щодо відбивання нападу диверсійних розвідувальних груп на об'єкти військової інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Видання Daily Star з посиланням на власні джерела у британській розвідці повідомило, що Москва може напасти на Україну напередодні католицького Різдва - 24 грудня. Дата нападу може бути обрана не випадково. Мовляв, саме у цей день 1979 року Радянський Союз вдерся в Афганістан. При цьому, СРСР повністю вивів свої війська з країни лише через десятиліття.

Радник головнокомандувача Збройних сил України Дмитро Ярош вважає, що подібні повідомлення у ЗМІ можуть бути інформаційними вкидами самої Росії. А загрози масштабного вторгнення Росії саме 24 грудня немає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни провели в окупованому Криму масштабні військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути