Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2018 02:04

З Херсонщини евакуювали понад 500 людей

З Херсонщини евакуювали понад 500 людей
Евакуйовані діти поїхали у Скадовськ. Фото: Радіо Свобода

Із південних районів Херсонської області через токсичні викиди на півночі анексованого Криму евакуювали понад 500 людей.

"Призупинено освітній процес. Усім охочим дітям і батькам із імовірно небезпечної зони створені умови для оздоровлення в дитячому закладі санаторного типу "Таврія" у Скадовську. Наразі цією можливістю скористалися 528 дітей і дорослих", – повідомляє прес-служба Херсонської обласної адміністрації.

У прес-службі додали, що лікарі обстежили всіх дітей, а з понеділка школярі зможуть продовжити навчання у школах Скадовська.

В адміністрації відзначили, що на території Каланчацького та Чаплинського районів розпочала роботу пересувна моніторингова лабораторія, яка проводить дослідження показників забруднення повітря. Наразі перевищень гранично допустимої концентрації забруднювальних речовин не зафіксовано.

Раніше з семи населених пунктів Херсонської області, розташованих поблизу адміністративного кордону з Кримом, 193 дитини відправили на оздоровлення в курортні міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже півсотні людей виїхали з Криму, щоб отримати медичну допомогу

У Держприкордонслужбі 6 вересня повідомили, що через екологічну небезпеку українські контрольно-пропускні пункти "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом тимчасово припиняють свою роботу.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством "Кримський титан".

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

Жителі кримського міста Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв'язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу "Кримський титан". Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

Зараз ви читаєте новину «З Херсонщини евакуювали понад 500 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути