Ексклюзиви
неділя, 09 вересня 2018 17:52

Майже півсотні людей виїхали з Криму, щоб отримати медичну допомогу

Майже півсотні людей  виїхали з Криму, щоб отримати медичну допомогу
Через закриті КПВВ на межі з Кримом пропустили 45 людей для отримання меддопомоги Фото:ichef.bbci.co.uk

45 людей перетнули адмінкордон з анексованим Кримом через тимчасово закриті КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак" т прямували до Херсонської області, щоб отримати медичну допомогу.

Дані про кількість подорожуючих зафіксовано станом на 14:00 9 вересня, повідомляє "Громадське" з посиланням на помічника начальника Херсонського загону ДПСУ Івана Шевцова.

"Усі громадяни, які перетнули кордон, скаржились на погане самопочуття та прямували до Херсонської області, щоб отримати медичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Чи пов'язана потреба у меддопомозі саме з викидами на кримському "Титані" в Армянську, у ДПСУ не уточнили.

У Херсонській ОДА у свою чергу заявили, що у Мирненській, Каланчацькій, Присиваській ОТГ та частково у Каланчацькому та Чаплинському районах тимчасово призупинено освітній процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинили кримський завод, який отруює повітря

"Усім бажаючим дітям та батькам з ймовірної небезпечної зони створено умови для оздоровлення у дитячому закладі санаторного типу "Таврія" м.Скадовськ. Наразі цією можливістю скористались 528 дітей та дорослих", - повідомили в ОДА.

За даними адміністрації, дітей обстежили лікарі, відхилень чи хвороб, що були би пов`язані з хімічними речовинами, не виявлено, тож з понеділка учні продовжуватимуть навчатись у школах Скадовська.

Також в ОДА зазначили, що на території Каланчацького та Чаплинського районів почала свою роботу пересувна моніторингова лабораторія Донецької ОДА, яка здійснює дослідження показників забруднення повітря.

"За попередніми даними, які фіксуються кожні 20 хвилин, перевищень гранично допустимої концентрації по забруднюючим речовинам не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

6 вересня контрольно-пропускні пункти "Каланчак" та "Чаплинка", що на межі з анексованим Кримом, тимчасово призупинили роботу через хімічні викиди з заводу "Кримський титан".

На півночі анексованого Криму в ніч з 23 на 24 серпня стався викид невідомої речовини. Російські ЗМІ лише 27 серпня повідомили, що на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини, у зв'язку з цим утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев у місті Армянськ.

"Служба" прав споживачів РФ встановила, що жителям анексованого Криму нічого не загрожує внаслідок викиду невідомої речовини в атмосферу. Водночас постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявив, що жителі Херсонської області поскаржилися на викиди.

Окупаційна влада анексованого Криму вирішила зупинити завод "Кримський титан" через неконтрольовані викиди хімічних речовин. Також стало відомо, що через викиди на заводі "Кримський титан" в анексованому Армянську евакуюють дітей.

Зараз ви читаєте новину «Майже півсотні людей виїхали з Криму, щоб отримати медичну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути