середа, 15 січня 2020 17:09

Росіяни принижують кримських татар

Росіяни принижують кримських татар
Бранців-мусульман принижують та катують росіяни. Фото:Главком

Протягом року російські окупанти продовжили практику переслідування кримських татар.

Усім без винятку інкримінують причетність до ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір", пише в своєму звіті Human Rights Watch.

"Протягом року російська влада в окупованому Криму продовжувала знущатися з кримських татар, переслідуючи десятки людей за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі. Тільки в березні російською владою було заарештовано 24 кримських татар, більшість із яких брали активну участь у діяльності об'єднання "Кримська солідарність" – організації, що надає правову та соціальну підтримку родинам заарештованих і ув'язнених за політично мотивованими справами. Усіх заарештованих звинуватили у причетності до панісламського руху "Хізб ут-Тахрір", – йдеться в доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Севастополю залишать особливий статус

У червні 2019 року заарештували 8 людей.

Заарештованих катують, психічно та фізично: принижують, намагаються годувати продуктами, забороненими їхньою релігією, не надають медичної допомоги.

У фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Арсена Джеппарова, якого утримують у СІЗО російського міста Шахти, погіршився стан здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни принижують кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути