субота, 16 грудня 2017 11:43

Росія захопила реактор та ядерні сховища, - Клімкін

Росія захопила реактор та ядерні сховища, - Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін Фото: Хвиля

Російська Федерація захопила реактор та два ядерні сховища в анексованому Криму і окупованому Донбасі. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу на міністерському засіданні Радбезу ООН щодо Північної Кореї.

"Незаконна окупація Криму та російська агресія в Донбаському регіоні України, що ще триває, залишили в Севастополі дослідницький реактор із низьким вмістом збагаченого урану, два ядерні сховища та понад 1200 радіонуклідних джерел без належного контролю українського національного регулятора", – сказав Клімкін.

Він додав, що "окупація території України ядерною державою призвела до де-факто розширення географічної зони ядерної зброї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія в паніці: в Україну прибуде канадська летальна зброя

15 грудня Клімкін провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Співрозмовники під час зустрічі обговорили широке коло питань, в тому числі і миротворців на Донбасі, а також захист прав людини в окупованому Криму та гуманітарне співробітництво. Глава МЗС передав відкритий лист від імені Асоціації родичів політичних заручників Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Росія захопила реактор та ядерні сховища, - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути