Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 21:10

Росія заблокувала біля Керченської протоки 421 корабель

Росія заблокувала біля Керченської протоки 421 корабель
Росія блокує цивільні кораблі біля Керченської протоки. Фото: Fleetphoto

Через блокування Росією Керченської протоки біля проходу стоїть 421 корабель.

При цьому кількість суден з 25 по 27 листопада збільшилась у більш ніж 2,5 рази – зі 167 до 421. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у Facebook.

"Через блокування та перегородження Російською Федерацією проходу Керченською протокою, яка відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року використовується для міжнародного судноплавства, українські та іноземні торгові судна вимушені залишатися в акваторії Чорного та Азовського морів без подальшої можливості заходження до портів Бердянська та Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що дії Росії можуть свідчити про навмисне порушення норм Конвенції ООН з морського права 1982 року та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки 2003 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не наважаться: український генерал поставив на місце Росію

"Також Російська Федерація аналогічним чином порушує право на свободу судноплавства та на мирний прохід третіх держав, судна яких знаходяться на вході чи виході з Азовського моря. Згадані Конвенція та Договір надають такі самі права торгівельним суднам третіх держав, якими користується Україна та Росія", - наголосили у МінТОТ.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

Зараз ви читаєте новину «Росія заблокувала біля Керченської протоки 421 корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути