пʼятниця, 02 липня 2021 15:26

Росія намагається зірвати військові навчання Sea Breeze

Росія намагається зірвати військові навчання Sea Breeze
У Міноборони стверджують, що Кремлю не вдасться зірвати навчання. У них задіяні країни НАТО. Фото: "Фокус"

Росія намагається протидіяти військовим навчанням Sea Breeze – 2021.

У Москві бояться втратити домінувальну роль на півночі Чорного моря, сказав в ефірі телеканалу "Дом" представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що сьогодні колективну безпеку в Чорноморському регіоні готові забезпечувати члени НАТО. Раніше їхніх сил там не було.

"Воєнна розвідка України відзначає, що з 2015 року Росія почала стрімко нарощувати в окупованому Криму військову складову. І коли відбуваються міжнародні військові морські навчання, Росія відпрацьовує різні способи й методи ураження тих угруповань, які створюються в Чорному морі. Однак міжнародна спільнота демонструє солідарність з Україною та докладає спільних зусиль задля безпеки в нашому регіоні. Росія цього реально боїться", - зазначив Скібіцький.

Намагання Росії продемонструвати готовність застосувати силу не співмірне з потенціалом країн, які беруть участь у міжнародних навчаннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українські спецпризначенці склали екзамен НАТО: показали фото

"Воєнна розвідка України зараз тримає безпеку й моніторить розвиток ситуації навколо навчань Sea Breeze – 2021. Ми бачимо, що для спостереження за навчаннями Росія вивела в море майже весь наявний корабельний склад, який виконує не притаманні для нього завдання. Країна-агресор намагається продемонструвати, що вона готова до відстоювання своїх інтересів із використанням військової сили. Але Росії явно не вистачає сил і засобів у Чорному морі, – зазначив він.

В Україні тривають українсько-американські військові навчання Sea Breeze – 2021. На полігоні "Олешківські піски" відбулися тренування з тактичної підготовки, повідомило Міністерство оборони. Військові окремого батальйону морської піхоти командування морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, морської піхоти США, Грузії та Молдови діяли у складі єдиного багатонаціонального підрозділу.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається зірвати військові навчання Sea Breeze». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути