Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 12:33

Російські окупанти вдерлися до будинку вчительки кримськотатарської мови

Російські окупанти вдерлися до будинку вчительки кримськотатарської мови
Правоохоронці під час обшуку в Бахчисараї, Крим, 26 січня 2017 р. Фото: www.hrw.org

Російські загарбники обшукали дім викладачки кримськотатарської мови Ленари Мустафаєвої. Жінка працює вчителькою початкових класів у селі Есен-Екі, де веде клас з кримськотатарською мовою навчання.

Інформацію про інцедент повідомив глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров у Facebook.

"Згідно з інформацією, яка щойно надійшла з Криму, в ці хвилини російськими окупантами здійснюється обшук будинку вчительки кримськотатарської мови в селі Есен-Екі (нині - Пушкіно) Ічкінського (нині - Совєтського ) району Ленари Мустафаєвої", - відзначив він.

Крім того, за даними очевидців, силовики відвезли в Севастополь чоловіка вчительки - Мустафу Мустафаєва. У відповідь на обурення місцевих жителів, які зібралися біля будинку, силовики, саджаючи його в машину сказали: "Він сам виявив бажання". Про це інформує громадянське об'єднання "Кримська солідарність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонений кримський татарин розповів про тортури у ФСБ

За даними міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, з початку окупації, російська влада постійно посилює переслідування кримських татар. Так, 11 лютого 2016 року ФСБ обшукала 11 будинків кримських татар у Ялті та навколишніх містах, в результаті чого було затримано 14 людей.

З початку 2015 року російська влада заарештувала щонайменше 26 осіб закидаючи їм звинувачення в участі або організації терористичної групи.

Російські спецслужби продовжують вдиратись в будинки кримських татар. За словами адвоката Маммате Мамбетова слідчі шукають докази "екстремізму"

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти вдерлися до будинку вчительки кримськотатарської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути