пʼятниця, 02 червня 2017 09:46

Репресії у Криму посилюють - адвокат

Репресії у Криму посилюють - адвокат
Адвокат Еміль Курбедінов

Адвокат Еміль Курбедінов, який захищає права жителів півострова, заявив, що в Криму посилили репресії проти активістів, пише "Крим.Реалії".

"Ніякого спаду тиску на громадських активістів ми не спостерігаємо. Навпаки, гайки закручують, переслідування тривають, тиск на спільноту наростає. З початку року десятки громадських активістів заарештували. Вони відсиділи від 5 до 15 діб у тюрмах. Вийшли, а все одно приходили на обшуки, все одно приходили на суди, все одно знімали відео і представляли це громадськості. Все одно продовжували вести свою мирну громадянську боротьбу в тій формі, в якій вони бачать її", - розповів Курбедінов.

Він також зазначив, що вручення йому премії Front Line Defenders - це не тільки визнання діяльності кримських правозахисників, але й сигнал для Росії, який свідчить, що про переслідування активістів у Криму знають у світі.

Щорічну премію Front Line Defenders вручають, щоб заохотити правозахисників, які, ризикуючи власним життям, зробили значний внесок у захист і просування прав своїх спільнот.

З моменту анексії Криму Росією Еміль Курбедінов захищає представників переслідуваної меншини кримських татар, активістів громадянського суспільства та журналістів. Він також реагує на екстрені виклики та документує порушення прав людини під час рейдів і обшуків у будинках кримських активістів.

У січні 2017 року Курбедінова затримали, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Районний суд визнав його винним у "пропаганді екстремістських організацій" і засудив до десяти днів арешту.

Зараз ви читаєте новину «Репресії у Криму посилюють - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути