понеділок, 22 травня 2017 14:56

Кримського адвоката запросили на вручення міжнародної премії правозахисників

Кримського адвоката запросили на вручення міжнародної премії правозахисників
Курбедінов на суді Руслана Зейтуллаєва в Росії

Кримський адвокат Еміль Курбедінов отримав запрошення на церемонію вручення премії Front Line Defenders для правозахисників у небезпеці-2017.

Про це повідомив Ерін Килбрайд, представник організації Front Line Defenders, пише "Крим.Реалії".

Щорічну премію вручають, щоб заохотити правозахисників, які, ризикуючи власним життям, зробили значний внесок у захист прав своїх спільнот.

Члени журі обрали 5 фіналістів зі 142 номінантів із 56 країн. До фіналу потрапили правозахисники України, Нікарагуа, В'єтнаму, Південної Африки і Кувейту.

"Ці правозахисники виявили тверду волю, вони не здадуться перед надмірною, загрозливою життю небезпекою", – сказав Ендрю Андерсон, виконавчий директор організації.

На фіналістів премії та їхніх близьких нападали і чинили правове переслідування, вони зіткнулися з наклепом, залякуваннями і погрозами вбивством, сиділи в тюрмах.

Організація Front Line Defenders випустила ознайомлювальний ролик про діяльність Еміля Курбедінова.

"Таких правозахисних адвокатів, як Еміль Курбедінов, дуже мало. Еміль – той чоловік, який будь-якої важкої хвилини готовий надати юридичну консультацію з будь-яких питань. Він не зважає на соціальний статус людей, не боїться брати небезпечні політичні справи, тим самим наражаючи себе на небезпеку. Ті, хто добре знайомі з діяльністю Еміля, знають, що він заслужив такого високого визнання", – зазначив активіст громадського об'єднання "Кримська солідарність" Енвер Шерфієв.

Лауреат премії Front Line Defenders для правозахисників в небезпеці-2017 буде відомий під час урочистої церемонії в мерії Дубліна в п'ятницю, 26 травня о 08:00.

З моменту окупації Криму Російською Федерацією Еміль Курбедінов захищає представників переслідуваної меншості кримських татар, активістів громадянського суспільства та журналістів. Він також реагує на екстрені виклики та документує порушення прав людини під час рейдів та обшуків вдома в активістів.
У січні 2017-го одягнений у маску співробітник центру з протидії екстремізму в Криму викрав Еміля і відвіз його до управління російської федеральної служби безпеки на допит. Районний суд визнав його винним у "пропаганді екстремістських організацій" і засудив до десяти днів ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Кримського адвоката запросили на вручення міжнародної премії правозахисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути