четвер, 12 грудня 2019 11:23

Рефата Чубарова затрималим в румунському аеропорті

Рефата Чубарова затрималим в румунському аеропорті
Голову Меджлісу тримали 3,5 годин в аеропорті Румунії.Фото:bgrentacar.eu

В аеропорті Бухареста румунські прикордонники затримали голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Під час продовження прикордонного контролю в нього вилучили паспорт та 3 години без пояснень утримували в трансферній зоні, про це Чубаров розповів у Facebok.

"На територіях цих країн російські спецслужби мають де-факто право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від їх громадянства. Але не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії", - написав він.

До Румунії Чубаров приїхав, бо має заплановану зустріч з Державним секретарем Міністерства закордонних справ, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря.

"Негайне втручання в ситуацію посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова дозволили через 3, 5 години чекання вирішити ситуацію і близько 7:00 ранку я вже був в готелі, щоб о 9:30 почати виконувати програму перебування", - розповів Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На колишніх держдачах в Криму окупанти збудували татамі для Путіна

Резолюція Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй щодо "Проблеми мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також частин Чорного та Азовського морів" дає зрозуміти міжнародній спільноті, що Україна веде справедливу війну проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Рефата Чубарова затрималим в румунському аеропорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути