вівторок, 10 грудня 2019 16:53

Резолюція ООН по Криму посилює позиції України на переговорах - експерт

Резолюція ООН по Криму посилює позиції України на переговорах - експерт
Резолюція формуватиме позиції держав-членів ООН щодо російсько-української війни. Фото: www.unian.ua

Резолюція Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй щодо "Проблеми мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також частин Чорного та Азовського морів" дає зрозуміти міжнародній спільноті, що Україна веде справедливу війну проти РФ.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог, конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця.

"Такі резолюції Генасамблеї ООН мають рекомендаційний характер. Для України це важливо. Так вона завойовує позиції в міжнародній претензії по боротьбі з російською військовою агресією. Позитивно формує уявлення міжнародної спільноти про те, що Росія агресор, яка веде війну проти України. Фактично тому міжнародна спільнота підтримує Україну. В міжнародному плані це має символічне й моральне значення. Дає зрозуміти міжнародній спільноті, що Україна веде справедливу війну проти РФ. Саме визначення "війна" там (в документі. — Gazeta.ua) не згадується, проте є визначення воєнна окупація. Про це свідчить текст резолюції про вимогу виведення російських військ з окупованих Росією Криму та Донбасу. Формує міжнародну суспільну думку на підтримку України. Дипломатичний успіх", - сказав Перепелиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаазький суд ООН підрахував військові злочини бойовиків на Донбасі

З іншого боку Росія ніяк не зважатиме. Проводитиме далі агресивну політику. Наслідків для Росії у разів невиконання програмних пунктів не буде ніяких.

"Серйозних наслідків для Росії не буде. Ніяких санкцій. Права голосу Росію ніхто не позбавить. Резолюція має значення для членів організації ООН. На формування їхніх позицій щодо російсько-української війни. Безумовно дипломатична перемога України", - додав політолог.

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію окупованого Криму, у якій є пункт про захоплені Росією ядерні об'єкти та інфраструктуру на півострові.

Зараз ви читаєте новину «Резолюція ООН по Криму посилює позиції України на переговорах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути