Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 13:14

"Путінські загони": показали, як російські окупанти зомбують дітей у Криму
4

В окупованому Криму активно діє пропаганда військової служби в збройних силах РФ серед наймолодших жителів півострова. Дітей одягають у форму російської армії, вчать стріляти та змушують проходити спеціальні навчання. Для цих цілей відкривають дитячі мілітарні об'єднання, на які з російського бюджету щорічно виділяють мільярди рублів.

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" опублікував у Telegram-каналі низку світлин, які свідчать про зомбування дітей у Криму. Він наголосив, що окупований Росією Крим практично перетворився на табір з підготовки майбутніх "бойових путінських загонів".

Фото: t.me/a_shtirlitz

"Російські окупанти не марнують жодної миті для підступної пропаганди та мілітаризації українських дітей та підлітків", - ідеться в дописі.

На фото колаборант Михайло Шеремет, який став депутатом російської Держдуми, перевіряє підготовку таких загонів у місті Саки. Шеремет внесений в базу "Миротворця" як бойовик незаконних збройних формувань, зрадник батьківщини та пособник російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в Криму саботують російські рішення

Для зомбування дітей Росія створила так званий рух Юнармія. 2017 року кількість його учасників зросла з кількох сотень до 30 тис. 2019-го в Севастополі на базі міського Будинку офіцерів створили так званий будинок Юнармії. Там дітей вчать, як поводитися зі зброєю.

У Керчі окупанти нещодавно провели стройовий огляд школярів. Дітей змусили вишикуватися та присягати на вірність російському президенту.

Участь в Юнармії є безплатною, і тому батьки віддають дітей туди, щоб ті не сиділи вдома. Таке вербування порушує Женевські конвенції та є пропагандою служби в збройних силах держави-окупанта.

Зараз ви читаєте новину «"Путінські загони": показали, як російські окупанти зомбують дітей у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути