вівторок, 24 жовтня 2017 18:30

Путін не став збирачем "історичних земель" - Піонтковський

Путін не став збирачем "історичних земель" - Піонтковський
Путін проголосив своє "право" захищати по всьому світу не тільки російських громадян, а й етнічних росіян. Фото: Хвиля

Росія не виконала програму Путіна по збору "історичних земель" та захисту етнічних росіян.

Таку думку висловив російський політичний експерт Андрій Піонтковський в інтерв'ю для "Крим.Реалії".

Експерт наголосив, що риторика про 86% підтримки громадянами Путіна після анексії Криму – нехарактерна для суспільства в цілому.

"Давайте не будемо перебільшувати підтримку імперських "подвигів" Путіна. Була досить висока підтримка анексії Криму. Тут цілий ряд причин: історична заплутаність питання (формально Крим в різні періоди належав різним державам або частинам радянської держави), відносна безкровність цієї операції. Але вже наступна стадія - ось ця війна на Донбасі, реальна війна проти України в цілому - не користувалася масовою підтримкою", - зауважив Піонтковський.

Крім того, експерт наголосив, що Путін отримав метафізичну поразку в перші дні окупації Криму. Вже через місяць, після дня "оформлення" окупації Криму, 18 березня, господар Кремля звернувся "до народу" з доволі провокативними висловлюваннями.

""Русский мир", "Новороссия" - ви давно цих слів не чули? Це ж на ейфорії цього кримського успіху він висунув абсолютно нацистську концепцію - "русского мира". Вона повністю повторювала всі постулати німецької політики 1930-х років. "Роз'єднаний народ". Він сказав, що росіяни - "роз'єднаний народ"", - зауважив Піонтковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ помилково вломилася до "запутінського" кримського татарина

Також експерт підкреслив, що Путін проголосив своє "право" захищати по всьому світу не тільки російських громадян, а й етнічних росіян та "збирати історичні російські землі".

"І він назвав конкретні цілі - "Новоросія", 10 або 12 областей. Розрахунок був надпростий - апеляція до російського населення України. Вона повністю провалилася, за винятком меншини в двох областях", - підкреслив політичний експерт.

Піонтковський наголосив, що більшість російських громадян України відкинули нацистську концепцію "русского мира". І це стало головною поразкою глави Кремля.

"Якби Путін захопив би бліцкригом те, що він називає "Новоросією", інша була б реакція Заходу. Захід повільно мобілізується, - додав він.

Нагадаємо, через окупацію Росією Криму наш торговельний флот упав нижче рівня Монголії

Зараз ви читаєте новину «Путін не став збирачем "історичних земель" - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути