понеділок, 23 жовтня 2017 13:20

Через окупацію Криму наш торгівельний флот упав нижче рівня Монголії

Через окупацію Криму наш торгівельний флот упав нижче рівня Монголії
Фото: Моряк України

Через окупацію Криму наш торгівельний флот упав на рівень Монголії

Російська окупація Криму призвела до втрати Україною торгівельного флоту тоннажем 100 тис. т. Про це заявив представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

На думку Бабіна, для вітчизняного флоту окупація виявилася менш руйнівною, ніж чинне керівництво українського Мініфраструктури.

"Через окупацію Україна втратила 100 тисяч тонн тоннажу під торговельним прапором, - повідомив представник президента АРК на радіо "Хаятт", - після чого за 2015-2016 ми втратили ще 250 тисяч тонн тоннажу.

Окрім того, через непродуману політику нашого уряду агресор успішно вербує собі капітанів з окупованої території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФСБ прокоментували захоплення українського катера

"В Севастополі утворене так зване "єдине вікно", - розповів Бабін, - де люди можуть подати документи і отримати їх знову з російськими штампами, а не з севастопольськими".

На відміну від РФ, Україна досі не взяла участь у морській Конвенції про працю. Тому кримським морякам вигідніше працевлаштовуватися з російськими паспортами, аніж з українськими.

Перед тим голова Асоціації суднобудівельної галузі України Віктор Лисицький розповів, що Монголія, яка не має виходу до моря, має втричі більший тоннаж суден, ніж ми.

Два малі броньовані артилерійські катери "Гюрза", збудовані для Військово-Морських Сил України, прибули до Одеси. Після випробувань мають поповнити ряди українського флоту.

Зараз ви читаєте новину «Через окупацію Криму наш торгівельний флот упав нижче рівня Монголії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути