вівторок, 15 травня 2018 15:02

Прокуратура перевірить хто з європейців будував Кримський міст

Прокуратура перевірить хто з європейців будував Кримський міст
Прокуратура перевірить європейські компанії, які будували Керченський міст. Фото depo.ua

Прокуратура Криму перевіряє європейські компанії на причетність до будівництва Кримського мосту.

"Будівництво транспортного переходу здійснюється з грубим порушенням правил екологічної безпеки, що шкодить екосистемі Азовського моря, спричинило за собою екологічне забруднення значної території України, завдало непоправної екологічної шкоди півострова Тузла, полягає в його знищенні як унікального природного об'єкта та інші тяжкі наслідки природного навколишнього середовища", - йдеться в повідомленні прокуратури Автономної республіки Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бойові дельфіни не витримали окупації Росії.

У прокуратурі нагадали, що в ході досудового розслідування встановлено основного виконавця робіт з проектування і будівництва мосту, підрядника та субпідрядника, які у зв'язку з цим вже потрапили в санкційні списки США.

"Керченський міст побудований в порушення суверенних прав України. Негативний вплив навколишнього середовища, судноплавство і рибальство лише додаток до головного – без згоди України цей міст не можна було будувати взагалі", - написала в Facebook Олена Зеркаль, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без кадила нікуди - як окупанти Керченський міст освячували.

Заступник міністра нагадала, що позов проти РФ про порушення цих прав Україна подала ще 2016 року, а в лютому був поданий Меморандум у цій справі – головний документ у процесі з усіма потрібними доказами.

Крим після окупації став економічно ізольованою територією, токсичною для бізнесу. На півострові військова база не розвиватиметься, а отже не буде сенсу для розвитку підприємництва.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура перевірить хто з європейців будував Кримський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути