четвер, 29 червня 2017 02:46

Правозахисники повідомили про нелюдські умови у СІЗО Сімферополя

Правозахисники повідомили про нелюдські умови у СІЗО Сімферополя
Правозахисники повідомляють, що фіксують скарги на ненадання своєчасної медичної допомоги іншим українським політв'язням. Фото: Qha

В українського активіста Володимира Балуха, ув'язненого в анексованому Криму, загострилися проблеми з серцем та з'явилися постійні головні болі через загострення гаймориту.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"23 червня адвокат українця під час зустрічі з Балухом у СІЗО звернув увагу на ознаки, що вказують на погіршення здоров'я підзахисного. Адвокат українця клопотатиме про повне медичне обстеження Балуха", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники повідомляють, що фіксують скарги на ненадання своєчасної медичної допомоги іншим українським політв'язням - Еміру-Усейну Куку, Арсену Джеппарову, Володимиру Дудці, Євгену Панову, громадянину України афганського походження Кабіру Мохаммаду.

"20 червня різко погіршився стан здоров'я фігуранта "справи українських диверсантів" Володимира Присіча. У нього оніміла частина голови, почалася кровотеча з носа, і він втратив свідомість", - йдеться у повідомленні.

За даними правозахисників, у СІЗО Сімферополя затриманим не вистачає місця, у приміщеннях - спека та антисанітарія.

"У камері СІЗО, в якій утримують Балуха, разом з ним перебувають 20 осіб, але камера розрахована на 16 місць, і ліжок на всіх не вистачає. Розмір камери - 42 кв. метри. Норма санітарної площі в камері на одну особу встановлена у розмірі 4 кв. м. На одного ж ув'язненого в камері припадає трохи більше 2 кв. метрів", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головному кримському політв'язню Ахтему Чийгозу не дають попрощатися з важкохворою матір'ю

Людям у СІЗО не вистачає вільного і особистого простору, усі особисті речі затриманих перебувають у камері і займають багато місця.

"Камери погано освітлені, в ув'язнених псується зір. У приміщеннях антисанітарія - таргани, мурахи та інші комахи. Арештантів кусають блохи і комарі. На прогулянку в'язнів виводять у напіввідкрите приміщення, яке за розміром менше самої камери", - заявляють родичі затриманих.

В Україні стали більше цікавитись справами жертв політарештованих. Їх справи можна використати проти окупантів для повернення півострова українській владі, вважає експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники повідомили про нелюдські умови у СІЗО Сімферополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути