вівторок, 20 червня 2017 14:52

Україна стала більше займатися політзасудженими в Криму

Україна стала більше займатися політзасудженими в Криму
Україна стала більше займатися політзасудженими у Криму Фото: radiosvoboda.org

В Україні стали більше цікавитись справами жертв політарештованих. Їх справи можна використати проти окупантів для повернення півострова українській владі, вважає експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін.

"Зараз поступово приходить усвідомлення в Україні, що потрібно переслідуваними активніше займатися. Тому що на Заході права людини - ключові, і це наш козир.

Ми можемо впливати поки що тільки за допомогою міжнародного тиску, посиленням санкцій. Зокрема, зараз складаємо список суддів, який передаємо в міжнародні органи. За ним розглядатимуть питання про притягнення до персональних санкцій. Можливо, люди, які цим опікуються, подумають, що їх можуть за це покарати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков назвав санкції ЄС "нелегітимними"

Російські правозахисники їздять у Крим і частково розбираються. Але перш за все нам потрібно добиватися, щоб була можливість у міжнародних правозахисних організацій проводити в Криму моніторинг і давати об'єктивні дані. Тому що в російських правозахисних організаціях стовідсоткової впевненості немає, що вони зможуть на щось вплинути", - розповів "Крим Реалії" Чекригін.

1 грудня 2016-го співробітники ФСБ заарештували у Криму Володимира Балуха. Він до сьогодні перебуває у СІЗО.

"8 грудня співробітники ФСБ з'явилися з обшуками в селі Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4-х год. в будинках українського активіста Володимира Балуха і його матері. На горищі будинку виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок", - розповіли в Кримській правозахисній групі.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала більше займатися політзасудженими в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути