четвер, 07 березня 2019 19:39

Полонений моряк навчив співкамерника гімну України - адвокат

Полонений моряк навчив співкамерника гімну України - адвокат
Розповіли про життя полонених у СІЗО. Фото: УНІАН

Українському військовополоненому моряку Володимиру Терещенку в московському СІЗО "Лефортово" відмовляють у побаченні і дзвінках сім'ї.

Про це повідомляється на сторінці Кримської правозахисної групи у Facebook з посиланням на адвоката Анастасію Георгієвську.

За її інформацією, військовополоненому не передають листи.

"На всі заяви про побачення і дзвінки сім'ї він дістав відмову від слідства. Листи від рідних йому не передають взагалі, хоча вони йому пишуть по два рази на тиждень щонайменше. Будемо розбиратися, звичайно, все це очевидні порушення 8 статті Європейської Конвенції", - повідомила адвокат.

Терещенка знову перевели в стару камеру без гарячої води, але зате вона набагато більша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 днів полону українських моряків: Волкер звернувся до Росії

"Попереднього сусіда Володя навчив гімну України. З новим сусідом по камері теж відносини відмінні. Це молодий хлопець, тільки-но прибув. Коли Володю переводили, сказали: будете (так, з ними там на ви розмовляють) допомагати новачку освоюватися - пояснювати як тут життя влаштоване, як заяви писати, що можна, що не можна. Отож вони, моряки, вже "Лефортовські старожили", - зазначила Георгієвська.

В мережі з'явилося відео на якому показали де стоять захоплені українські катери "Бердянськ" та "Нікополь" і буксир "Яні Капу".

Зараз ви читаєте новину «Полонений моряк навчив співкамерника гімну України - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути