вівторок, 02 червня 2020 10:57

План з деокупації Криму та Донбасу вирішили засекретити

План з деокупації Криму та Донбасу вирішили засекретити
Частину плану з деокупації вирішили засекретити. Фото: Facebook/Державна прикордонна служюа України

На базі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розробляють стратегію звільнення та повернення тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, проте частина цього документа буде засекреченою.

Таку інформацію озвучив постпред президента України в Автономній республіці Крим Антон Кориневич в інтерв'ю "Укрінформу".

"Представництву президента в АР Крим вдалося відновити процес з напрацювання цієї стратегії разом з колегами з Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і РНБО. Вже створена робоча група на базі Мінреінтеграціі, яку очолює віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков. Її головним завданням якраз і є розробка стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдалася до шантажу України через ООН

За словами Кориневича, МЗС пише проєкт своєї частини, Мінреінтеграціі - своєї, в Представництві президента є свій блок питань. Зараз є необхідність все це звести воєдино.

"Стратегія необхідна, і тут немає ніяких інших точок зору. Крім того, абсолютно всім причетним до процесу сторонам зрозуміло, що частина цієї стратегії повинна бути відкритою і публічною - щоб люди бачили, що держава робить для повернення тимчасово окупованих територій і населення, яке там мешкає", - сказав дипломат.

Однак при цьому Кориневич підкреслив, що "велика її частина повинна бути закритою й секретною, особливо та, що стосується питань безпеки".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував тему водопостачання в окупований Росією Крим.

Зараз ви читаєте новину «План з деокупації Криму та Донбасу вирішили засекретити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути