Ексклюзиви
пʼятниця, 06 листопада 2020 06:30

Півострів нещастя - Росія придумала нові тортури кримській природі

Росіяни спровокують в Криму чергову екокатастрофу - ропу з опріснювальних станцій скидатимуть в море.

"Це велика проблема, бо з початку окупації суттєво збільшили кількість населення на півострові. За різними даними завезли більше мільйону росіян. Це призвело до великого навантаження не лише на системи водопостачання, але й водовідведення. В Криму відсутні очисні станції, каналізація не справляється. Нечистоти скидають в море", - каже Gazeta.ua політолог Лариса Волошина.

В окупованому Криму зливають нечистоти в заповідні зони Чорного моря.

Автор: Соцмережі
  Мис Фіолент - одна з перлин Севастополя. Бурі розводи на воді - нечистоти, які почали скидати в море після 2014 року
Мис Фіолент - одна з перлин Севастополя. Бурі розводи на воді - нечистоти, які почали скидати в море після 2014 року

"Це викликає питання - як вплине збільшення засоленості води на екосистему Чорного моря. Але, на думку кримських екологів, цей проект навряд реалізують, бо на півострові не вистачає електрики. Скоріш за все мова йде за чергове потьомкенське село", - каже експерт.

Подібними діями росіяни продовжують політику витискання кримчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі забили тривогу. Води вистачить на 2,5 місяці

"Люди продають все, що мають задешево, аби поїхати звідти. В когось майно забирають. Однією з ознак є указ Путіна щодо неможливості володіти кримською землею іноземним громадянам, до яких він записав і українців. З 1 січня 2021 року українці мають або продати свою землю, або отримати російське громадянство. Таким чином засуджених кримчан ставлять перед вибором: або погоджуватися з вироками, або залишитися без землі", - додає експерт.

Росія з 2015 року просуває месседж про депортацію кримчан буцімто через нестачу води.

"Окупаційна влада з самого початку розкручувала сценарій завезення росіян та виживанні кримчан. Ще тоді йшла розмова про перевезення жителів північного Криму на Дальній Схід. Це все має ознаки депортації, а не проблем з водою, яка безумовно є", - говорить Волошина.

Уряд Росії планує виділити понад 8 мільярдів рублів (близько 102 млн доларів) на будівництво в окупованому Криму промислових установок з перетворення морської води на прісну.

Так планують вирішити проблему її нестачі, повідомили в уряді РФ.

Установки планують побудувати до 2023 року. Майже 7,8 мільярда рублів скерують з федерального бюджету, ще 410 мільйонів — кошти анексованого півострова.

Зараз ви читаєте новину «Півострів нещастя - Росія придумала нові тортури кримській природі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути