середа, 18 жовтня 2017 16:53

"Панове, ми йдемо" - в Чехії пройшли флешмоби проти висловлювань Земана про Крим

"Панове, ми йдемо" - в Чехії пройшли флешмоби проти висловлювань Земана про Крим
Учасники протесту тримали плакати з гаслом "Чеська Республіка - це не Земан". Фото: Radio.cz

Народ Чехії влаштовує демонстрації біля резиденції президента через його заяви про Крим.

Біля входу у Празький град зібралися демонстранти, які проти позиції Мілоша Земана щодо незаконно анексованого Криму. Про це повідомляє Radio.cz.

Учасники протесту тримали плакати з гаслом "Чеська Республіка - це не Земан", оформленим у вигляді хештегу #czechrepublicisnotzeman.

Також зазначається, що цю акцію кілька днів тому запустив молодий музикант Іржі Бареш. Флешмоб став відповіддю народу після виступу президента Чехії у ПАРЄ, в ході якого Мілош Земан заявив, що "анексію Криму слід вважати доконаним фактом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер Держдуми РФ відхрестився від виплати за анексію Криму

Крім того, чеські користувачі соцмереж стали викладати в інтернет свої фотографії з хештегом, висловлюючи підтримку Україні та дистанціюючись від позиції президента.

Повідомляється, що 17 жовтня також пройшов флешмоб під гаслом "Панове, ми йдемо", розміщеним під портретами Земана та колишнього міністра фінансів Андрея Бабіша.

Нагадаємо, під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував Україні прийняти компенсацію від Росії за анексований Крим.

Президент Чехії Мілош Земан не вибачатиметься за свою заяву стосовно російської анексії Криму, зазначивши, що ці слова були його "особистою думкою".

Зараз ви читаєте новину «"Панове, ми йдемо" - в Чехії пройшли флешмоби проти висловлювань Земана про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути