пʼятниця, 13 жовтня 2017 11:42

Спікер Держдуми РФ відхрестився від виплати за анексію Криму

Спікер Держдуми РФ відхрестився від виплати за анексію Криму
В'ячеслав Володін: "в Україні був революційний період безвладдя". Фото: Ридус

Ідея "виплати Росією Україні компенсації за анексований Крим" є недоречною, заявив спікер російської Держдуми В'ячеслав Володін.

"Що це за торгівля? Нехай обговорюють це питання в Іспанії з Каталонією, подивимося, як це обговорення відбуватиметься. Не можна з такими лекалами підходити", – про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія-24".

Володін виправдав окупацію півострова тим, що в період анексії Криму "в Україні був революційний період безвладдя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ялті буде центр підготовки юних терористів

"Громадяни Криму в ході вільного волевиявлення, прийшовши на виборчі дільниці – практично сто відсотків, явка була найвища – прийняли рішення бути разом з Росією. Всіх процедур – міжнародних, правових – було дотримано", – сказав Володін.

Нагадаємо, 10 жовтня президент Чехії Мілош Земан, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, заявив, що Україні варто змиритися з анексією Криму Росією, і припустив можливість "певної компенсації" за окупацію. Він також наголосив, що Україні варто погоджуватись, щоб уникнути європейської війни.

Нагадаємо, перша віце-спікер Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко відреагувала на заяву Мілоша Земана.

Зараз ви читаєте новину «Спікер Держдуми РФ відхрестився від виплати за анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути