Ексклюзиви
середа, 23 травня 2018 12:26

"Орді пофіг, вона орда" - окупанти знищують вікові ялівці у Криму

  У Криму окупанти знищують вікові ялівці з Червоної книги. Фото: Facebook
У Криму окупанти знищують вікові ялівці з Червоної книги. Фото: Facebook

В окупованому Криму, на території санаторію "Ясна поляна" в селищі Гаспра, неподалік Ялти, спилюють вікові дерева ялівцю.

"Пиляють вікові ялівці. Телефонували до поліції, група на виїзді в Форосі (невідомо, коли буде). Куди звертатися, що робити?! Там ділянка більше півтори сотні ялівців! Пиляють напролом, не звертаючи ні на кого уваги", – написала у Facebook- спільноті "Дошка ганьби Ялти" Валерія Петренко.

В окупаційній "адміністрації" Ялти" та поліції заявили, що папери виявилися в порядку.

За словами керівника місцевого екологічного контролю Олександра Грамотенка, вирубка ялівців була санкціонована Росприроднаглядом. Дозвіл видано липецькому бізнесменові Хрипункову Олексію Борисовичу, і він дозволяє "добування об'єктів тваринного і рослинного світу, що належать до видів, занесених до Червоної книги РФ".

Жителі Ялти і решти Криму бурхливо висловлюють своє обурення в соціальних мережах, а деякі з коментаторів запропонували "завалити" відповідними зверненнями приймальню президента Росії Володимира Путіна, а інші вже надіслали повідомлення "главі" Криму Сергію Аксьонову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Криму прикладуть "космічний потенціал" до пошуків води

У Криму з пляжу смт. Заозерне у великих обсягах крадуть пісок. Про це повідомив і показав відповідні фото блогер RoksolanaToday&Крым.

Зараз ви читаєте новину «"Орді пофіг, вона орда" - окупанти знищують вікові ялівці у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути