пʼятниця, 01 листопада 2019 09:37

Окупанти затримали українця на кордоні з Кримом

Окупанти затримали українця на кордоні з Кримом
У Криму заарештував на два місяці громадянина України, якого затримали на кордоні півострова. Фото: КП

Суд у анексованому Росією Криму заарештував на 2 місяці громадянина України, якого затримали на кордоні півострова за спробу "незаконно потрапити на територію РФ".

34-річний житель Закарпатської області намагався потрапити до Криму через пункт пропуску "Армянськ". Під час перевірки з'ясувалося, що "чоловікові заборонений в'їзд у Росію" до вересня 2020-го. Причина заборони невідома, передає видання interfax.

"Щоб перетнути державний кордон, чоловік навмисно змінив установчі дані, звернувшись до міграційної служби України та оформивши новий паспорт", - йдеться у повідомленні.

Щодо українця порушили кримінальну справу за статтею "перетин російського держкордону при в'їзді в РФ іноземним громадянином, в'їзд якого свідомо для винного не дозволений".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни залишили в СІЗО українського патріота

Президент Чехії Мілош Земан назвав окупований український півострів Крим російським.

Також він запросив до президентського палацу представників кримської проросійської організації "Кирим бірлігі".

Згодом з'явилася інформація, що прес-секретар президента Чехії Іржі Овчачек спростував інформацію про нібито визнання Мілошем Земаном анексії Криму.

Ситуація сталася на урочистому прийомі з нагоди 101-ї річниці утворення Чехословаччини в Празькому Граді. Під час урочистостей проросійські делегати запитали в президента Чехії про його ставлення щодо анексії Криму російськими військами.

Гості перекрутили ці слова та після заходу написали у Facebook. що президент ЧР Мілош Земан визнав анексований Крим частиною Росії.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти затримали українця на кордоні з Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути