Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2020 17:58

Окупанти в Криму забирають майно українців

Окупанти в Криму забирають майно українців
Офіс генпрокурора направив до Міжнародного кримінального суду 8-ме повідомлення про порушення прав власності в Криму. Фото: reuters.com

Офіс Генпрокурора направив чергове, вже 8-ме, повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду, яке стосується масштабних та системних порушень країною-агресором прав власності на тимчасово окупованій Росією території Криму.

Як пише Укрінформ, матеріали зібрано прокуратурою Автономної Республіки Крим разом із правозахисною неурядовою громадською організацією "Регіональний центр прав людини" на основі моніторингу сайтів окупаційних судів, незаконно створених РФ на півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії посадили на 3,5 року історика, який писав про сталінські репресії

Згідно з аналізом майже 9,5 тис. судових рішень так званих кримських окупаційних судів, ідентифіковано 3962 особи, які стали жертвами порушень прав власності: у 3712 осіб зафіксовано незаконне вилучення земельних ділянок, у 250 — руйнування нерухомого майна.

Така практика здійснюється окупантами по всій території анексованого півострова протягом понад 6 років із залученням практично всіх "судових органів" — 24 із 28 районних судів ухвалювали відповідні незаконні рішення.

Такі дії РФ є грубим порушенням ст. ст. 53 та 147 Четвертої Женевської Конвенції 1949 року та можуть кваліфікуватися як воєнний злочин. Щодня на окупованій території з'являється як мінімум дві нові жертви воєнного злочину, вважають прокурори та правозахисники.

Рада Федерації Росії схвалила зміни до закону "Про протидію екстремістській діяльності". Відтепер будь-які дії, пов'язані з трактуванням територіальної цілісності РФ, прирівняно до екстремізму.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти в Криму забирають майно українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути