пʼятниця, 19 жовтня 2018 16:31

"Одна з найстрашніших трагедій": західні ЗМІ про масове вбивство в Керчі

17 жовтня в окупованій Керчі сталося масове вбивство студентів місцевого політехнічного коледжу. Нападником був 18-річний студент 4 курсу Владислав Росляков, який наклав на себе руки.

Західні ЗМІ зазначають, ця бійня - одна з найбільших, що траплялися у шкільному середовищі. Загинули 21 особа, понад 50 поранені.

Видання The New York Times зауважує, що масове вбивство в коледжі у Керчі спричинило "найчисленніші жертви з часів теракту в Беслані у вересні 2004-го".

"Росія нервово реагує на всі події в Криму. Москва найбільше побоюється хвилювань серед кримських татар, які лояльно ставляться до України. Україна зі свого боку посилила заходи безпеки на кордоні з анексованим Кримом. У Росії вже відбувалися випадки бійні в школах, але ніколи вони не мали таких важких наслідків, як у Керчі", - коментує трагедію Süddeutsche Zeitung.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Керчі прощаються із загиблими внаслідок розстрілу й вибуху

Спочатку версій щодо можливих мотивів злочину не було. Пізніше один друг Рослякова сказав, що той був замкненою людиною та висловлював інтерес до розстрілу 1999-го в школі "Колумбайн" штат Колорадо, США.

Згодом з'явилася інформація про зацікавлення нападником серійними вбивцями і стрілками з "Колумбайна", пише The Daily Beast.

Автор: 24tv.ua/
  Фотопорівняння Рослякова і нападників на школу "Колумбайн"
Фотопорівняння Рослякова і нападників на школу "Колумбайн"

Бійня в школі Колорадо входила в п'ятірку найкривавіших у США. Тоді озброєні Ерік Гарріс і Ділан Кліболд застрелили 15 учнів, нагадує газета.

Кореспондента швейцарської газети Le Temps у Москві Еммануеля Гріншпана приголомшило, що юнак так легко дістав зброю та навчився нею користуватися.

За словами так званої уповноваженої з прав дитини в Криму Ірини Клюєвої, Росляков отримав дозвіл на мисливську рушницю в жовтні. Він купив свою снайперську гвинтівку Драгунова і 150 патронів до неї 13 жовтня в фірмовому магазині "Сокіл" у Керчі.

"Російське законодавство з контролю за обігом зброї вважається обмежувальним, на відміну від Швейцарії або США, – лише один російський громадянин із 24 (тобто 4,5 млн осіб) володіє вогнепальною зброєю. Але чи достатньо воно обмежувальне у світлі останніх подій?" - запитує автор статті Гріншпан.

Після новин про вибух у коледжі місто готувалося до найгіршого.

"Всі транспортні засоби, які в'їжджають або виїжджають, обшукували. Вокзали закриті. Армія оточила навчальний заклад, зокрема, за допомогою бронетехніки. Те ж саме відбувалося на нещодавно відкритому Кримському мосту", – продовжує Гріншплан.

Реакція урядовців у Росії на масове вбивство обмежилася висловленням співчуття жертвам та їхнім близьким. Зараз ніхто із них не ризикує зловживати цією трагедією в політичних цілях, робить висновок журналіст.

Показали фотографії всіх загиблих під час стрілянини в політехнічному коледжі Керчі.

Жертвами стрільця 18-річного Владислава Рослякова стала 21 людина: 5 викладачів, решта – студенти. Більшість з них не досягли повноліття.

Зараз ви читаєте новину «"Одна з найстрашніших трагедій": західні ЗМІ про масове вбивство в Керчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути