Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 11:26

Обмін Сенцова: Джемілєв пояснив, чим це може обернутися для українців

Обмін Сенцова: Джемілєв пояснив, чим це може обернутися для українців
Справа Олега Сенцова: Путіна не цікавить обмін. Фото: Обозреватель

Президента Росії Володимира Путіна не цікавить обмін політв'язня Олега Сенцова на російських злочинців.

Главу Кремля не цікавлять життя росіян, які знаходяться в українських в'язницях. Якщо він відпустить Сенцова, - одразу заарештує ще з десяток українців для обміну. Таку думку висловив народний депутат, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю "Прямому".

"Цей метод обміну не дуже моральний. Тому що хто такий Сенцов, Балух? Це абсолютно невинні люди. Вони патріоти своєї країни. Вони жодного злочину не скоювали, тим паче, проти Російської Федерації. Вони не згодні тільки з окупацією Криму. Вони виступають за територіальну цілісність своєї країни. Діють відповідно до тих міжнародних норм, у тому числі резолюції Генеральної асамблеї ООН від 29 березня 2014-го, де чітко говориться про те, що Росія незаконно окупувала Крим. Їх і заарештовують", - каже Джемілєв.

Він зазначив, що Путін не погоджується на обмін тих людей, які скоїли серйозні злочини.

"Якщо йтиметься про обмін, то ми повинні видавати терористів, які по лікоть у крові скоювали злочини, дуже серйозні злочини. Але навіть на це Путін не погоджується. Він постійно тримає у себе, грубо кажучи, обмінний матеріал. Неважливо, зробили вони, не зробили - він просто набирає цих людей. Звільнивши одного-двох, він завтра набере ще вдесятеро, може, більше", - вважає народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Росії вимагають відпустити українця на похорон матері

Крім того, Джемілєв переконаний, що у питанні звільнення Сенцова та інших політв'язнів не треба робити наголос на спроби обміну.

"Просто говорити треба про мобілізацію всієї світової спільноти навколо того беззаконня, яке здійснює ця країна. І на кожне ось таке беззаконня повинні бути відповіді у вигляді санкцій, посилення санкцій. Тільки таку мову може зрозуміти Росія. Іншого немає," - додав він.

Незаконно засуджений у Росії режисер 42-річний Олег Сенцов припинив голодування 6 жовтня. Не вживав їжу протягом 145 днів із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Зараз ви читаєте новину «Обмін Сенцова: Джемілєв пояснив, чим це може обернутися для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути