понеділок, 25 січня 2021 11:18

Новинні служби опублікували карту із "російським" Кримом - МЗС відреагувало

Новинні служби опублікували карту із "російським" Кримом - МЗС відреагувало
Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що українська сторона також направила оперативного листа до телекомпанії. Фото: "Уніан"

МЗС України розкритикувало російську службу BBC за позначення Криму територією РФ. Видання опублікувало карту поширення протестів на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Серед 122 міст Росії, де відбувались протести, журналісти вказали Севастополь та Сімферополь.

Речник МЗС України Олег Ніколенко закликав BBC не просувати неправдиву інформацію та "не рекламувати російські фейкові наративи".

"Севастополь та Сімферополь ніколи не були російськими містами. Крим не анексовано, а окуповано", - зазначив він у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани Польщі віднесли Крим до Росії

Німецька телекомпанія ARD у вечірньому випуску новин також позначила окупований український півострів територією РФ. Пізніше там заявили, що це була технічна помилка, вибачились. У компанії сказали, що навмисне не маркували півострів як частину Росії. Він мав бути позначений штрихуванням, але плагін, який робить це автоматично, не спрацював.

Представники ARD додали, що класифікують Крим "анексованою з порушенням міжнародного права територією".

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що українська сторона також направила оперативного листа до телекомпанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крым – не бутерброд: Кулеба розповів про підтримку Навального

На офіційному YouTube-каналі Львівської міськради опублікували 4 відео з картою України без окупованого Криму. Ролики для старшокласників виготовила громадська організація "Батьки в дії". Відео опублікували 22 грудня, але вже наступного ранку видалили, пообіцявши виправити "прикру помилку".

Зараз ви читаєте новину «Новинні служби опублікували карту із "російським" Кримом - МЗС відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути