четвер, 24 грудня 2020 07:38

У Львові Україну залишили без Криму

На офіційному YouTube-каналі Львівської міськради опублікували 4 відео з картою України без окупованого Криму.

Ролики для старшокласників виготовила громадська організація "Батьки в дії". Відео опублікували у вівторок, 22 грудня, але вже наступного ранку видалили, пообіцявши виправити "прикру помилку", пише Zaxid.net.

"Проєкт робили батьки, пластуни на волонтерських засадах, ночами, бажаючи тільки кращого дітям міста, щоб вони були суспільно свідомі. Без всяких злих намірів всі троє пропустили. Спасибі Дмитру Посипанко, що звернув увагу. Менш, ніж за добу публічності ролика, ми його вже замінили. Вибачаємося за таку помилку. Крим - це Україна!" - пояснила глава громадської організації Юлія Гвоздович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Трампа показав карту України без Криму

Вона попросила поставитися до цієї ситуації з розумінням. Зараз ролик вже переробляють. Його створювали, як невеликий курс про роботу мерії, депутатів і чиновників у Львові.

Автор: zaxid.net
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочірні установи австрійської банківської групи "переписали" карту України

У Львівській міськраді також пообіцяли, що проблема буде вирішена у найкоротші терміни.

"Щодо прикрої помилки з картою України... Львівська міська рада неодноразово і послідовно демонструє свою позицію щодо територіальної цілісності і неподільності України. Ця технічна помилка в найкоротші терміни буде виправлена реалізаторами проєкту. Сподіваємося, оновлені відео стануть корисними для молодих людей, оскільки їх суть спрямована на побудову молодого громадянського суспільства", - заявили там.

Автор: zaxid.net
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани Польщі віднесли Крим до Росії

Французька газета Le Monde оприлюднила інтерактивну карту поширення коронавірусу у світі, на якій Крим позначено частиною Росії. На сайті видання при наведенні курсора на анексований півострів на карті у розділі про розвиток епідемії у Франції та у світі, активується карта Російської Федерації.

Пізніше видання виправило помилку.

Зараз ви читаєте новину «У Львові Україну залишили без Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути