Ексклюзиви
неділя, 09 вересня 2018 12:00

"Намагаються переломити": адвокат Сенцова розповів подробиці після побачення з політв'язнем

"Намагаються переломити": адвокат Сенцова розповів подробиці після побачення з політв'язнем
Це фото Олега Сенцова уповноваженій Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій передала російська колега 9 серпня. Зараз політв'язень виглядає так само, каже його адвокат Дмитро Дінзе

Стан Олега Сенцова стабільний. Співробітники російської колонії переконують українського режисера, політв'язня Кремля припинити голодування.

"Більше за все через здоров'я Сенцова стурбована колонія. Там вважають, що він підходить до тієї ситуації, коли вже будуть незворотні зміни", - розповів "Громадському" адвокат Дмитро Дінзе. Він відвідав Олега Сенцова 7 вересня. Адвокат домовилися з підопічним знову зустрітися наприкінці вересня - на початку жовтня.

9 вересня триває 119-ий день голодування політв'язня.

"Його намагаються переломити, аби він припинив голодування. Ставлять на те, що нібито політичні доводи вже вичерпані. Мовляв, нікому вже не цікаво, що він голодує. Тому це ніби безглуздо", — сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США наголосили про катастрофічні наслідки для РФ в разі смерті Олега Сенцова

Проте Олег Сенцов не збирається припиняти голодування. Йому продовжують ставити крапельниці, також він вживає поживну суміш, каже захисник Сенцова.

Адвокат додав, що Олег виглядає так само, як і на останніх фото в колонії, які раніше Росія надіслала Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зламати Сенцова для Путіна — це зламати в Криму український спротив"

Сенцов все ще сподівається на своє звільнення, каже Дінзе: "Звісно, він сподівається, що буде ухвалено відповідне політичне рішення (щодо його звільнення – ред.). Однак надії все менш".

Дінзе розповів Сенцову про те, що Кремль вимагає від нього особистого прохання про помилування. Олег відповів, що просити про це Путіна не буде.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування. Вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. З кінця травня отримує підтримуючу терапію.

Ще 8 серпня сестра політв'язня Наталя Каплан повідомила, що стан Сенцова важкий: він не може ходити.

Мати Олега Сенцова Людмила написала Володимиру Путіну клопотання про помилування. В адміністрації президента РФ заявили: Сенцов має сам написати прохання Путіну.

В Росії та Криму росіяни утримують 64 українських політв'язня. 58 із них — затримані у Криму чи у справах, пов'язаних із півостровом.

Зараз ви читаєте новину «"Намагаються переломити": адвокат Сенцова розповів подробиці після побачення з політв'язнем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути