четвер, 12 січня 2017 13:55

Нацрада заборонила російський опозиційний канал "Дождь"

Нацрада заборонила російський опозиційний канал "Дождь"

Нацрада заборонила російський телеканал "Дождь". За даними регулятора, канал показує в ефірі карти, на яких Крим позначений як територія Російської Федерації. Про це повідомив "Детектор медіа".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у четвер, 12 січня, вилучила російський телеканал "Дождь" із переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, а також тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу "Телеклуб", який має юрисдикцію Німеччини.

Телеканал "Дождь" вилучили з переліку через трансляцію в його телеефірі забороненої українським законодавством реклами (закон забороняє розміщення реклами в телеефірі російських телеканалів, що ретранслюють в Україні), а також через трансляцію інформації, яка посягає на територіальну цілісність України ("Дождь" зображає Крим як територію РФ). Рішення про вилучення має набути чинності за місяць після оприлюднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ у Криму затримала українця

Член Нацради Сергій Костинський розповів, що регулятор рік моніторив ефір "Дождя" і давав каналу два місяці на приведення його діяльності до умов українського законодавства. Власниця і керівниця телеканалу "Дождь" Наталія Сіндєєва поінформувала Нацраду, що "Дождь" створив окрему інтернет-версію для України без реклами. Але Нацрада не отримала від "Дождя" документів на внесення української версії до переліку іноземних каналів, і канал так і не вирішив питання з українськими провайдерами про ретрансляцію ними окремої версії – провайдери зараз ретранслюють супутникову версію "Дождя", де є реклама.

Українські виробники продовжують заробляти на постачаннях своєї продукції до Криму, незважаючи на санкції США і ЄС.
Зараз ви читаєте новину «Нацрада заборонила російський опозиційний канал "Дождь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути