Ексклюзиви
пʼятниця, 20 жовтня 2017 16:04

"Нацисти нас розіпнуть за референдум" — правозахисник про тонкощі деокупації

"Нацисти нас розіпнуть за референдум" — правозахисник про тонкощі деокупації
Кримська правозахисна група в окупованому Криму влітку 2014 року. Фото: В.Чекригін (другий справа)

Кримчани стали жертвами агресивної пропаганди і бояться самої думки про повернення України, заявив голова Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін.

Рано чи пізно деокупація відбудеться, але її механізм досі неясний. Головне — знайти спосіб втихомирити людей, яких залякав російський зомбоящик.

"Зараз всі дуже налякані, - пояснив правозахисник в інтерв`ю радіо "Хаятт", - думають, що Україна прийде і за участь у незаконному референдумі 2014 року жорстоко покарає.

Людям розповідали по телевізору, що в Києві російськомовним не продають хліб. Що Києвом ходять колони, зупиняють і питають, як звуть Бандеру, а якщо людина не знає, то її б'ють. Що співробітників "Беркуту" спалювали живцем, коли вони відмовлялися ставати на коліна після перемоги Майдану."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда знайшла винних у загибелі Бережної

Щоб достукатись до людей, слід подавати максимально правдиву та якісну інформацію. Але поки що через цю пропаганду важко спрогнозувати, як все буде. Крім того, якщо на Донбасі Росія заперечує, що є стороною конфлікту, то Крим вона офіційно вважає своїм. Недарма у законі про реінтеграцію Донбасу про Крим — ані слова.

"Ці дві проблеми важко поєднати в один закон. На Донбасі ще можна думати про силовий шлях. А як в Криму боротися з ядерною державою? Навряд чи нас хтось підтримає в цій боротьбі."

"Порівняння нелегальних референдумів у Каталонії і в Криму нічого не варте, - заявив Карл Більдт в Брюсселі на міжнародних слуханнях з українського питання, - слід забути про такі порівняння — Каталонії і Криму. І менше слухати "Спутник".

Зараз ви читаєте новину «"Нацисти нас розіпнуть за референдум" — правозахисник про тонкощі деокупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути