пʼятниця, 05 жовтня 2018 12:47

Начальник колонії нічого не знає про припинення голодування Сенцова

Начальник колонії нічого не знає про припинення голодування Сенцова
Українська влада не підтверджує припинення голодування Сенцова. Також про це нічого не знає начальник колонії де він знахдиться / фото: ФСІН

Підвердження інформації про припинення голодування політв'язнем Олегом Сенцовим в української влади наразі немає.

"Я би закликав не довіряти російським ЗМІ, критично до цього ставитися. Ми це зараз перевіряємо. Саме в цю мить я не маю такої інформації", - каже Борис Бабін, постійний представник президента України в АР Крим, пише РБК.

У російських ЗМІ повідомляють, що для Сенцова розробили спеціальну дієту для виведення його з голодування і він вже приймає їжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов писав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів - Кремль

Російський журналіст "радіо Свобода" Антон Наумлюк зв'язався з начальником колонії "Белый медведь", де знаходиться Сенцов.

"Підтвердження того, що Сенцов припинив голодування, немає. Начальник колонії в Лабитнангі нічого про це не знає, адвокат Дмитро Дінзе зараз у Сенцова", - пише Наумлюк у себе на Facebook.

Телефон адвоката Дмитра Дінзе вимкнений, він його здав перед заходом до колонії. Передбачається, що адвокат вийде тільки ввечері.

Це підтверджує російський режисер Аскольд Куров, який був присутній при розмові з адміністрацією колонії вранці 5 жовтня.

"Ми 2 години тому разом з адвокатом розмовляли із заступником начальника колонії, який ні слова не сказав про припинення голодування. Тому мені ця ситуація здається дивною", – заявив Куров в інтерв'ю "Дождю".

У свою чергу, міністерство закордонних справ України запросило від РФ негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я Сенцова.

"Ми очікуємо інформацію від його адвоката, який єдиний має можливість хоч зрідка бачити Олега, і з яким у МЗС України підписано офіційну угоду про надання правової допомоги політв'язню Сенцову", -каже Ірина Геращенко, перший заступник голови Верховної Ради.

5 жовтня російська влада повідомила про те, що український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській колонії в Лабитнангі, припинив голодування. Мовляв, російські медики вмовили політв'язня і "підказали йому, що життя триває".

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років тюрми за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Із 14 травня голодує з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Сенцов голодує 14 травня 2018-го. Вимагає звільнити всіх українських політв'язнів із російських тюрем.

Зараз ви читаєте новину «Начальник колонії нічого не знає про припинення голодування Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути