вівторок, 12 березня 2019 18:37

На півночі окупованого Криму стався викид хімічних речовин

На півночі окупованого Криму стався викид хімічних речовин
У Криму виявили небезпечне перевищення концентрацію ряду хімічних речовин. Фото: Politeka

В окупованому Криму зафіксували перевищеня гранично допустимої концентрації хлористого водню, оксиду вуглецю та фтористого водню.

Небезпечну концетрацію хімічних речовин виявили у двох містах на півночі півострова - у Армянську та Красноперекопську. Про це свідчать дані Кримського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, збір яких проводився в період з 4 березня по 11 березня.

Як зазначається, у Красноперекопську більш ніж в чотири рази перевищено гранично допустиму концентрацію хлористого водню - в 4,4 разу. Вміст оксиду вуглецю перевищив ГДК в 1,06 разу. Водночас в Армянську вміст оксиду вуглецю в повітрі перевищує ГДК в 1,04 разу, фтористого водню - в 1,8 разу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як за рік змінився Крим - головні події 2018 року

Жителі Криму скаржаться на погану якість води та засолення грунту. Люди тікають на материкову частину України або в Росію. Воду в населених пунктах дають по годинах, а в колодязях вона стає солоною.

Зараз ви читаєте новину «На півночі окупованого Криму стався викид хімічних речовин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути